Tori.fi on Suomen vilkkain C2C-kauppapaikka ja kasvussa koko ajan.

3 kuumaa trendiä: Näitä suomalaiset hankkivat nyt puutarhoihinsa

Tori.fi:hin ladataan tällä hetkellä parhaimmillaan lähes 2000 puutarhailmoitusta päivässä

Piha ja puutarha eivät ole enää Suomessakaan paikkoja, joissa vain käydään tekemässä jotakin aktiviteettia ja palataan sisälle. Kesän 2018 iso puutarhatrendi on ulkoilmaelämä. Se näkyy myös Suomen suurimmassa kauppapaikassa Tori.fi:ssä, jossa pihakalusteet ja grillit ovat olleet tänä vuonna puutarhaosion suosituin alaosasto. Kaiken kaikkiaan Tori.fi:hin jätettiin huhtikuussa ilmoituksia lähes kymmenen prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Kesän 2018 iso puutarhatrendi on ulkoilmaelämä. Piha ja puutarha eivät ole enää paikkoja, joissa käydään tekemässä jotakin aktiviteettia ja palataan sisälle, vaan suomalaiset kehittävät puutarhojaan yhä enemmän oleskelutilojen kaltaisiksi.

Puutarhoihin ja pihoille tuodaan aiempaa enemmän esimerkiksi pöytäryhmiä, nojatuoleja, riippumattoja, katoksia, pihakeittiöitä, pihasaunoja, paljuja ja ulkosuihkuja. Trendi näkyy myös Suomen suurimman kauppapaikan Tori.fi:n liikehdinnässä. Pihakalusteet ja grillit ovat olleet tänä vuonna verkkokaupan puutarhaosion suosituin alaosasto. Esimerkiksi pihan ja puutarhan hoitamistarpeisto jää kalusteiden taakse.

– Ihmiset kokoavat oleskelutiloja ulkoilmaan. Ja myös muun muassa paljut ja ulkosuihkut ovat sellaista arjen pikkuluksusta, jota nyt kaivataan. Tällainen on uutta ajattelua Suomessa, jossa piha ja puutarha -kulttuuri on aiemmin keskittynyt lähinnä pihanhoitoon, kukkapenkkeihin ja grillaukseen. Ulkotilan käyttömahdollisuuksia halutaan nyt monipuolistaa, Tori.fi:n kauppapaikkajohtaja Timo Huhtamäki kertoo.

Liki kymmenen prosentin kasvu

Koska toukokuu on aloittanut kesän myös ilmatilassa, eikä vain vuosikalenterissa, nyt eletään vuoden kuuminta puutarhahankintojen sesonkia. Suomalaisten kesänodotus näkyy Tori.fi:ssä piha ja puutarha -tavaran ennennäkemättömänä suosiona. Kategorian myynti-, osto- ja antoilmoitusten määrä oli huhtikuussa viime vuoden vastaavaa aikaa noin yhdeksän prosenttia suurempi. Ilmoituksia ladataan parhaimmillaan päivässä lähes 2000.

– Tori.fi oli viime vuonna Suomen seitsemänneksi suosituin verkkosivusto ja ilmoitusten määrä on kasvanut neljän edellisen vuoden aikana yli 90 prosenttia. Se kuvaa suomalaisten kulutuskäyttäytymisen muutosta, että Piha ja puutarhan kaltainen iso tuotekategoria kasvaa sesonkinsa sisällä yhä vain, Huhtamäki toteaa.

3 tämän kesän kuuminta trendiä pihaan ja puutarhaan

Oleskelutila

Pihasta ja puutarhasta halutaan nyt kehittää jatke sisätiloille. Rentoutumiseen ja oleskeluun sopiva oleskelusoppi. Se tarkoittaa pöytäryhmiä, ulkokeittiöitä, katoksia, terasseja, riippumattoja ja jopa sohvia.

Lila

Kesän selkeä trendiväri on puutarhoissa lila. Sitä on helpointa tuoda maisemaan kukilla, kukkaruukuilla ja kasviksilla. Omien kasvien kasvattaminen on säilynyt trendinä jo muutaman vuoden. Tänä kesänä suosiossa ovat trendiväri lilan ansiosta eritoten munakoiso, luumut, punajuuret sekä marjat.

Pihavarastot

Osana suomalaisen piha ja puutarha -kulttuurin monipuolistumista myös monikäyttöiset pihavarastot valtaavat pihapiirejä. Trendi ei tarkoita huojuvaa halkovajaa, vaan tyylikästä ja huoliteltua erillisrakennusta, joka voi seistä esimerkiksi kasvihuoneen kyljessä. Varastossa on kätevää säilyttää pihanhoitovälineistöä ja puutarhakalusteita. Esimerkiksi hyllyköillä ja kukilla siitä saa myös aistikkaan erottumistekijän. Tyylikäs pihavarasto jopa nostaa koko kiinteistön arvoa. Alle 20-neliöisen piharakennuksen – esimerkiksi varaston, huvimajan, kodan, kesäkeittiön, katetun terassin tai leikkimökin – rakentamiseen ei tarvitse asemakaava-alueella rakennuslupaa, vaan ainoastaan toimenpidelupa. Toimenpidelupahakemuksen liitteiksi riittää asemakuva tontista, luonnoskuva lupaa tarvitsevan rakennuksen julkisivusta sekä pohjapiirros.

 

Lisätietoja

Timo Huhtamäki
Tori.fi, kauppapaikkajohtaja
puh. 040 714 0705