Tori.fi on Suomen vilkkain C2C-kauppapaikka ja kasvussa koko ajan.

3 vinkkiä: Kierrätyshäät on säästeliään ekologinen vaihtoehto

Joka vuosi noin 2000 suomalaista avioparia kauppaa hääasujaan eteenpäin

Suomessa on käynnissä jokakesäinen hääbuumi. Suosituin avioitumispäivä on nykyään kesä- ja heinäkuun vaihteen lauantai. Buumi näkyy myös Suomen suurimmassa kauppapaikassa Tori.fi:ssä. Erityisen paljon liikkuu morsiusmekkoja, joita ilmoitetaan palveluun vuosittain noin 2000. Vertaiskaupankäynti kuitenkin sopii muutoinkin erinomaisesti hääjärjestelyihin juhlan kertaluontoisuuden vuoksi. Ohessa on kolme vinkkiä kierrätyshäihin.

Suomessa on juhannussäistä huolimatta menossa vuosittainen hääbuumi. Juhannushäät ovat perinteinen ihanne, mutta suosituin avioitumispäivä on nykyään kesä- ja heinäkuun vaihteen lauantai.

Hääbuumi näkyy myös Suomen suurimman kauppapaikan Tori.fi:n liikenteessä. Selkeimmin se ilmenee morsiusasujen menekkinä. On olennaista huomata, että koska häitä järjestetään nyt, niissä käytettyä tavaraa myydään eteenpäinkin nyt. Eli markkinat ovat otollisimmat ensi kesänä avioituville.

– Vertaiskauppa kasvaa ilmiönä jatkuvasti. Ilman muuta ihmiset hyödyntävät sitä myös rakkauden juhlissa. Tori.fi:ssä vierailtiin viime vuonna liki 265 miljoonaa kertaa ja ilmoituksia oli yhteensä yli kymmenen miljoonaa, joten toki osa tuosta massasta koskee myös häitä, Tori.fi:n markkinointipäällikkö Laura Kuusela sanoo.

– Morsiamen häämekko on ehkäpä häiden mietityin yksittäinen seikka. Häämekot ovat kuitenkin tyyriitä ja sen käyttöiän on tavoitteena olla kertaluontoinen, minkä vuoksi mekko on myös otollinen vertaiskauppatuote. Tori.fi:hin ladataan vuosittain noin 2000 häämekkoilmoitusta. Niiden kaupan sesonki ovat kevät ja kesä, Kuusela jatkaa.

Tori.fi:ssä on tälläkin hetkellä ilmoitus noin 2000 häämekosta tai -puvusta. Morsiamen asu ei kuitenkaan ole ainoa vertaiskauppatuote, jolla häiden vaatimia panostuksia voi helpottaa.

3 vinkkiä kierrätyshäihin

Morsiamen juhlakengät

Kengät ovat olennainen osa morsiamen päivää. Toisaalta niihin pätee häämekon kanssa sama laskuoppi: käyttökerrat rajoittuvat todennäköisesti yhteen ja hintaakin saattaa kertyä. Siksi niitäkin hankkiessa kannattaa muistaa vertaiskauppavaihtoehto. Myynnissä olevat kengät ovat vähänkäytettyjä ja uusiin verrattuna erittäin sopuhintaisia.

Koristeet

Häät ovat pikkutilpehöörin juhlaa. Pientavaraa kertyy eritoten koristeista, jotka useimmat joko askartelevat itse tai ostavat uusina ja kertakäyttöisinä. Sellaisia ovat esimerkiksi pöytäkoristeet, kattokoristeet, erilaiset kyltit ja liinat. Tilpehöörin kierrätyskäyttö on mitä suurimmassa määrin ekoteko.

Hääauto

Hääauto on tärkeä osa suuren päivän rekvisiittaa. Tori.fi järjesti toukokuussa kyselytutkimuksen, jossa se kysyi tyylikkäintä hääautoa. Kyselyyn vastasi 2113 suomalaista. Suomalaisten mielestä tyylikkäin hääauto on klassinen Amerikan rauta. Se on lähes joka toisen suomalaisen suosikki. Kakkos- ja kolmossuosikki ovat urheiluauto ja Kuplavolkkari, joiden kummankin kannatus on noin 18 prosenttia. Näitä on tarjolla vuokralle Tori.fi:n autokaupassa, jonka valikoimassa on yhteensä noin 70 000 suomalaista autoa ja 1 800 ruotsalaista autoa.

Vertaiskauppa sopii häihin

Häät ovat luonteeltaan kertaluontoinen tapahtuma. Se tarkoittaa samalla kertakäyttöisyyttä, jonka ei kuitenkaan enää tarvitse tarkoittaa epäekologisuutta.

– Tuskin kukaan käyttää esimerkiksi hääkoristeitaan kahteen kertaan – harva morsius- tai sulhasasuaankaan. Jollekulle toiselle ne voivat kuitenkin käydä uudesta. Käytössä kulumisen vuoksihan juuri mitään häärekvisiittaa ei tarvitse heittää pois. Siksi vertaiskauppa sopii hääjärjestelyihin, Kuusela päättää.

 

Lisätietoja

Laura Kuusela
Tori.fi, markkinointipäällikkö
puh. 040 509 4757