Tori.fi on Suomen vilkkain C2C-kauppapaikka ja kasvussa koko ajan.

Digimainonnan trendiraportti 2017 kertoo, miten digimainonta kehittyy ensi vuonna

Tori.fi on julkaissut Digimainonnan trendiraportin 2017 tarjotakseen mainostajille sekä mediatoimistojen ja mediatalojen ammattilaisille katsauksen digimainonnan tulevaan vuoteen. Raportti hahmottaa kymmenen digialan ykkösvaikuttajan mielipiteitä siitä, mihin suuntaan ala on menossa ja mitkä trendit kasvavat, hiipuvat ja syntyvät vuonna 2017.

Raporttia varten on haastateltu 10 digialan vaikuttajaa. Mukana ovat mm. Anni Ronkainen (CDO, Kesko Oyj), Ville Tolvanen (Digitalist/ perustaja, Digitalist Network), Henri Molin (Head of Digital Marketing, XXL), Jukka Sundquist (Country Manager, Klikkicom Oy) ja Antti Kallio (Director, Marketing Technology and Digital, Dagmar).

Haastattelujen perusteella ensi vuoden trendit liittyvät kahdeksaan teemaan: sisällöt, kanavat, data, toimintaympäristö, mittaaminen, alan toimijat, ihmiset ja kehittäminen. Tulevan vuoden aikana tulee tapahtumaan paljon etenkin mainos- ja media-alan toimijoiden rooleissa sekä digimainonnan mittaamisessa ja datan hyödyntämisessä. Kuluttajat vaihtavat “mobile first” -ajattelun “mobile only” -asenteeseen, medioiden on ratkaistava ad blocking -haaste ja mainostajien on kasvatettava osaamistaan ja panostettava relevantteihin, palveleviin sisältöihin.

“Mediatoimistot tulevat siirtymään osittain mainostoimistojen ja viestintätoimistojen tonteille. Raja-aidat kaatuvat ja eri toimijoiden roolit sekoittuvat iloisella tavalla.” Anni Ronkainen, Kesko

Mullistukset eivät koske ainoastaan digimainontaa, vaan markkinointia, myyntiä ja koko digitaalista liiketoimintaa laajemminkin.

Alan yhteisenä haasteena on digiosaamisen lisääminen: miten ihmiset saadaan pysymään teknologian kehityksen vauhdissa mukana? Vaikuttajien yleisin toive ensi vuodelle on rohkeus. Digimainonnan kehittäminen vaatii oppimista tekemisen kautta.

“Digimainostajien helpot päivät verkossa ovat ohi. Nyt tarvitaan rohkeutta kokeilla uusia ratkaisuja ja oman jutun löytämistä.” Ville Tolvanen, Digitalist Network

Lataa Digimainonnan trendiraportti 2017 ja lue, mitä alan ykkösvaikuttajat ovat mieltä digimainonnan sisältöjen laadusta, datan hyödyntämisestä, mittaamisesta ja osaamisen kehittämisestä.

Digimainonnan trendiraportti

 

 

Lisätietoja

Paul Arpikari, paul@tori.fi, puh. 041 438 2545
Laura Kuusela, laurak@tori.fi, puh. 040 509 4757