Tori.fi on Suomen vilkkain C2C-kauppapaikka ja kasvussa koko ajan.

Helsinkiin avataan Suomen ensimmäinen kiertotalouspäiväkoti

Tori kannustaa kuntia ja yrityksiä hyödyntämään vertaiskauppaaSuomeen avataan helmikuun alussa maan ensimmäinen kiertotalouspäiväkoti. Päiväkodin nimi on Kamukoti ja se avaa ovensa Pitäjänmäessä. Kamukodin kiertotalousajattelu lähtee vertaiskaupasta heti hoitopaikan kalustamis- ja varustamisvaiheessa. Kamukoti hankkii mahdollisimman suuren osan tarpeistostaan Torista. Samalla yksityinen päiväkoti näyttää esimerkkiä siinä, kuinka vertaiskauppaa voidaan hyödyntää myös kuluttajien kaupankäynnin lisäksi myös isoissa hankkeissa.

Helsingistä tulee Suomen ensimmäinen kaupunki, joka saa kiertotalouspäiväkodin. Päiväkodin nimi on Kamukoti. Se avataan helmikuun alussa Pitäjänmäkeen.Kamukodin kiertotalousajattelu lähtee vertaiskaupasta heti hoitopaikan kalustamis- ja varustamisvaiheessa. Kamukoti hankkii mahdollisimman suuren osan tarpeistostaan Suomen suurimmasta kauppapaikasta Torista. Pääosa hankinnoista tehdään loppuvuoden ja tammikuun alun aikana.

– Olemme jo aloittaneet etsinnät ja nyt vauhti kiihtyy. Luonnollisesti toritetun tavaran täytyy olla hyväkuntoista ja hygieenistä, mutta ei ole syitä ajatella, etteikö sellaista tarpeistoa löytyisi. Tori on suomalaisen vertaiskaupan keskus, johon jätetään vuodessa yli 10,3 miljoonaa ilmoitusta. Kyllä Suomesta löytyy käytettyä tavaraa myös päiväkodin tarpeisiin, päiväkodin johtaja Jenni Mäkinen sanoo.

Kamukodista tulee 400 neliön hoitopaikka 40 1–5-vuotiaalle lapselle. Kasvun tukena toimivat kolme varhaiskasvatuksen opettajaa, neljä lastenhoitajaa ja yksi päiväkotiapulainen. Kamukoti on yhteisöllinen ja välittävä koko perheen tukipilari, jossa painottuvat tulevaisuuden taidot ja arvot.

– Kiertotalous, jos mikä, on tulevaisuuden taitoja. Kamukodin pedagogiikassa tulevat näkymään kestävään elämäntapaan kannustaminen ja opettaminen. Toritetun tavaran ansiosta nuo arvot ovat päiväkodissa läsnä alusta saakka ja koko ajan. Yhteisössä vallitseva henki on päiväkodille erittäin tärkeä seikka. Torittamalla olemme heti kiinni elämäntavassa, johon uskomme, Mäkinen toteaa.

Kamukodin perustajia ovat psykologit Johanna Vilmi ja Kristian Kurikka, lastentarhanopettaja Saara Rinta-Filppula, fysioterapeutti Katri Suomalainen sekä juristi Michael Ristaniemi.

Vertaiskauppa osaksi hankkeidenkin arkea

Torille Kamukoti on hankkeena erityisen miellyttävä, sillä arvopohja on yhteinen. Tori haluaa edistää fiksua kuluttamista, kestävää kehitystä ja ekologisuutta.

– Kamukoti on hyvä esimerkki, että vertaiskauppaa voi hyödyntää isoissakin yritysten tai julkisten organisaatioiden hankkeissa. Ei uudessa kirjastossa tai kunnantalollakaan kaiken tarvitsisi kiiltää uutuuttaan. Tai vähintäänkin kunnantalon tarpeistoa voitaisiin jatkokäyttää kirjastossa – tai päiväkodissa. Roskalavalle heittämisen sijaan. Tori on hyvin kiinnostunut sellaisesta yhteistyöstä, Torin markkinapaikkajohtaja Timo Huhtamäki toteaa.

– Hienoa, että pystymme mahdollistamaan tällaista. Vertaiskauppa voi olla arkea instituutioille siinä missä se jo on kuluttajille, Huhtamäki päättää.

Lisätietoja
Timo Huhtamäki
markkinapaikkajohtaja
puh. 040 714 0705

Jenni Mäkinen
Kamukoti Pitäjänmäki, päiväkodin johtaja
puh. 040 177 4961
jenni@kamueducation.fi