Tori.fi on Suomen vilkkain C2C-kauppapaikka ja kasvussa koko ajan.

Kuluttajille relevantti digimainonnan ratkaisu moninkertaisti Lendon lainahakemusten määrän

Kulutusluottojen vertailupalvelu Lendo aloitti toimintansa Suomen markkinoilla vuonna 2014. Samaan konserniin kuuluvat Tori.fi ja Lendo olivat jo tehneet tuloksellista digimainonnan yhteistyötä Ruotsissa, joten yhteistyön laajentaminen Suomeen oli luonteva ratkaisu. Yhteistyö tuotti hyviä tuloksia heti ensimetreiltä lähtien, mutta keväällä 2017 isot panostukset räjäyttivät potin – nyt Lendo on Suomen johtava rahoituspalvelujen tarjoaja.

Tori.fi oli yksi ensimmäisistä brändinrakennuksen apuvälineistä Lendon rantauduttua Suomeen. Vaikka hotelleja, ravintoloita ja esimerkiksi matkakohteita on vertailtu verkossa jo pitkään, kuluttajalainojen vertailupalvelu oli Suomessa uunituore konsepti. Lendon yhteistyökumppanien ansiosta kuluttaja saa yhdellä hakemuksella usean eri rahoituslaitoksen lainatarjouksen alkaen 500 euron pienlainoista 60 000 euroon asti.

Yhteistyö Lendon ja Torin välillä alkoi heti alkuvuodesta 2015. Vinkkejä ja vaihtoehtoja näkyvyyteen haettiin länsinaapurista, jossa Lendo on toiminut yli 10 vuoden ajan. Siellä kanavana on toiminut Toria vastaava Ruotsin suurin käytetyn tavaran kauppapaikka Blocket.se.

Konkreettisten esimerkkien ansiosta yhteistyö sai heti lentävän lähdön perinteisen display- ja bannerimainonnan muodossa. Ensi alkuun näkyvyyden tavoitteena oli tuoda Lendon nimi tunnetuksi suomalaisten kuluttajien keskuudessa, generoida laadukkaita liidejä verkkosivuille ja saada kuluttajat vertailemaan lainoja Lendon kautta.

Panostukset toivat välittömiä tuloksia

Toukokuussa 2017 Lendon näkyvyyttä ryhdyttiin kasvattamaan Torissa isolla kädellä. Perinteisen displaymainonnan rinnalle luotiin kokonaan uusia Tori-palveluun integroituja mainospaikkoja. Lendon lainavertailu lisättiin muun muassa tuotekategorioiden sisään yhtenä maksuvaihtoehtona muiden rinnalle hintavimpien hankintojen kuten autojen, moottoripyörien, veneiden ja kesämökkien yhteyteen. Palvelun sisäänrakennettu mainonta palvelee kuluttajaa relevantissa kohdassa ostopolkua ja siten se koetaan lisäpalveluna.

Tulokset puhuvat puolestaan.

– Uudenlainen ajattelutapa ja uudet ratkaisut Torin sisällä toivat välittömiä tuloksia: sivustoliikenne Torista Lendon sivuille kolminkertaistui, ja täytettyjen lainahakemusten määrä kasvoi moninkertaiseksi entiseen verrattuna, kertoo Lendon toimitusjohtaja Tiia Strandell.

Kasvanut näkyvyys ja ennen kaikkea mainosten kekseliäs sijoittelu juuri oikeisiin sisältökokonaisuuksiin on vaikuttanut Lendon tunnettuuteen myös yhteistyökumppanien keskuudessa.

– Lendon nimi on nyt paitsi kuluttajien, myös rahoituslaitosten mielessä. Siitä on ollut meille valtava etu yhteistyöneuvotteluissa. Nyt Lendolla on Suomessa jo 25 yhteistyöpankkia, minkä ansiosta asiakkaamme saavat entistä kattavamman lainavertailun yhdellä hakemuksella.

Brändinrakennuksen tukena on Torin rinnalla käytetty televisio-, radio-, Google- ja muuta verkkomainontaa. Strandell pitää Toria arvokkaana kanavana, joka tavoittaa suuren osan suomalaisista kuluttajista säännöllisesti ja jossa sekä brändistä että saatavilla olevista palveluista on helppo kertoa selkeästi ja luotettavasti.

”Emme olisi keksineet tätä itse”

Strandell vannoo Torin asiantuntevien mediamyyjien nimeen. Oman yhteyshenkilön aloitteesta tapahtunut personoitujen mainospaikkojen jatkuva ideointi ja kehittäminen sai kokeilemaan ratkaisuja, joiden olemassaolosta ei Lendolla aiemmin edes tiedetty. Kiitosta saa myös saman yhteyshenkilön pysyminen rinnalla alusta loppuun asti.

– Monessa mediatalossa myyjä hoitaa myynnin, jonka jälkeen asiakas siirtyy eri henkilön hoidettavaksi. Torilla tilanne on toisin. Yhteyshenkilömme tuntee koko asiakkuushistorian pienintä yksityiskohtaa myöten ja osaa sen ansiosta ideoida meille juuri oikeita ja osuvia ratkaisuja.

Strandell korostaa myös Torin tarjoaman raportoinnin selkeyttä. Yksityiskohtaisen datan ansiosta tulosten mittaaminen on helppoa, ja yhdessä oman yhteyshenkilön kanssa kehitystyö ja seuraavien askelten suunnittelu sujuu paremmin kuin koskaan.

 

Lue lisää Torin asiakascaseja täältä!