Tori.fi on Suomen vilkkain C2C-kauppapaikka ja kasvussa koko ajan.

Tori.fi käynnistää kilpailun Sitran kanssa kestävien kulutusmallien luomiseksi Suomeen

Suomen johtava vertaiskauppa Tori.fi on käynnistänyt yhteistyön Sitran kanssa. Yhteistyön tarkoituksena on Fiksu arki -yrityskilpailun kautta luoda Suomeen kestäviä kulutusmalleja.  Yrityskilpailu kehittää ja sparraa parhaita pienyritysten liiketoimintamalleja menestyksen tielle yhdessä johtavien kestävän kehityksen yritysten kanssa. Tori.fi näkee tulevaisuuden Suomen paikkana, jossa vertaiskauppa toimii keskeisenä ajurina kuluttajien muuttuvien tarpeiden ja arjen ympäristötekojen välillä.

Lähes 70 prosenttia Suomen kaikista kasvihuonekaasupäästöistä syntyy tavallisesta arjesta: siitä, miten asumme, liikumme, syömme ja mitä ostamme. Ympäristö- ja kuluttajanäkökulmien yhdistäminen tarjoaa uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

“Näemme tulevaisuuden Suomen paikkana, jossa kiertotalous ja sitä tukevat uudet liiketoimintamallit ovat uudistumisen ajuri. Vertaiskaupan tulee olla kiertotalousjunan ensimmäinen vaunu ja sen rinnalle on kehitettävä uusia kuluttajalähtöisiä liiketoimintamalleja. Siksi olemme tässä mukana”, taustoittaa Tori.fi:n toimitusjohtaja Juha Meronen Tori.fi:n yhteistyötä Sitran Fiksu -arki hankkeessa.

Tänään 23.10. käynnistyvä Sitran Fiksu arki -yrityskilpailu etsii kotimaisia pienyrityksiä, joiden tuote tai palvelu auttaa kuluttajia tekemään kestäviä arjen valintoja, pienentämään hiiljalanjälkeään ja säästämään luonnonvaroja. Sitra järjestää Fiksu arki -yrityskilpailun ja -kehitysohjelman edistääkseen suomalaisten kestävän arjen ratkaisujen kehittämistä.

Kilpailun kymmenen parasta pienyritystä pääsevät mukaan kehitysohjelmaan, jossa he saavat kumppaniksi ison yrityksen, tukea ratkaisunsa kaupallistamiseen ja kymppitonnin kehitysrahaa. Tori.fi:n lisäksi Fiksu arki -yrityskumppaneina ja kilpailun tuomaristossa ovat Fazer, IKEA, K-ryhmä, OP, Paulig, Realia Group, SATO, Valio, Viking Line ja YIT. Yritykset ovat mukana kehitysohjelmassa tukemassa kilpailun parhaiden pienyritysten tuotteiden ja palveluiden menestystä. Samalla vahvistetaan kestävää kehitystä tukevaa pienten ja suurten yritysten välistä ekosysteemiä.

“Fiksu arki -yrityskilpailun tavoitteena on kannustaa yrityksiä kehittämään kilpailukykyisiä tuotteita ja palveluita, jotka antavat suomalaisille mahdollisuuden tehdä kestäviä valintoja arjessa. Liiketoiminnalle ympäristönäkökulma on uusi bisnesmahdollisuus. Fiksu arki on fiksua bisnestä”, sanoo Sitran Hiilineutraali kiertotalous -teeman johtaja Mari Pantsar.

Fiksu arki -yrityskilpailun verkkosivut ovat auki osoitteessa www.fiksuarki.fi. Kilpailu on avoinna pienyrityksille 23.10.– 4.12.2017. Kilpailun voittajat julkistetaan tammikuussa 2018, ja parhaat ratkaisut pääsevät mukaan helmikuussa starttaavaan kehitysohjelmaan.

Lisätietoja

Juha Meronen, toimitusjohtaja