Tori.fi on Suomen vilkkain C2C-kauppapaikka ja kasvussa koko ajan.

Tori.fi:ssä on haettu tänään muumimukeja lähes 100 000 kertaa

Muumin päivä -erikoismukista pyydetään Suomen suurimmassa kauppapaikassa jopa 1 200 euroa.

Suomalaiset kauppakeskusten edustoille yöpymään ja jonottamaan innostaneen erikoismuumimukin nostama hype näkyy ryntäyksenä myös Tori.fi:ssä. Myymälöissä ja virallisissa verkkokaupoissa Tove Janssonin syntymäpäivän kunniaksi valmistettu muki on myynnissä vain tänään, mutta kaupankäynti jatkuu Suomen suurimmassa kauppapaikassa. Puoleenpäivään mennessä muumimukia oli haettu palvelusta keskimäärin 131 kertaa minuutissa ja yhteensä yli 95 000 kertaa. Korkein pyyntihinta on 1 200 euroa.

Suomen suosituimmassa verkkokauppapaikassa Tori.fi:ssä on tänään haettu muumimukeja peräti 73 kertaa päiväkohtaista hakukeskiarvoa enemmän. Tavanomaisesti palvelun hakutoimintoa käytetään päivittäin muumimukien löytämiseen noin 1 300 kertaa. Tänään käyttäjät olivat jo kello 12.00 mennessä tehneet yli 95 000 muumimukihakua.

 Innostuksen räjähtäminen johtuu muumimukien valmistajan Arabian tempauksesta, jossa se toi Muumin päivä -nimisen erikoismukin myymälöihinsä vain tämän vuorokauden ajaksi. Tuotteet myytiin myymälöistä loppuun jo aamupäivän aikana.

– Parhaimmillaan haut 300-kertaistuivat normaalitasosta. Toistaiseksi suurin piikki oli aamulla kello 10.00–11.00, jolloin tunnissa tehtiin 22 300 hakua. Tämänhetkinen innostus on huimaa, kun huomioi, että valtaosa tuotetta myyneistä liikkeistä avasi ovensa normaaliin kellonaikaan tänä aamuna. Tori.fi:ssä hype alkoi aamuyöllä. Hakujen määrä ampaisi aamuneljältä jyrkkään nousuun, joka jatkuu edelleen, Tori.fi:n kauppapaikkajohtaja Timo Huhtamäkikertoo.

– Muumit ovat ylipäätään valtava ilmiö ja siihen liittyvistä tuotteista muumimukit ehkä tunnetuin. Puoleenpäivään mennessä muumimukia oli haettu Tori.fi:ssä keskimäärin noin 8 000 kertaa per tunti. Eli 131 kertaa minuutissa, Huhtamäki jatkaa.

Erikoismuki tuotiin myyntiin juuri tänään sen vuoksi, että nyt on Muumien luojan, edesmenneen suomalaistaitelijan Tove Janssonin syntymäpäivä.

Myynnissä 150 mukia

Kalleimmillaan Muumin päivä -erikoismuki maksaa tällä hetkellä Tori.fi:ssä 1 200 euroa. Keskimääräinen pyyntihinta Tori.fi:ssä on noin 175 euroa. Erikoismukin ohjevähittäishinta oli myymälöissä 29,90 euroa.

Tori.fi:ssä oli parhaimmillaan tänään myynnissä 150 Muumin päivä -mukia. Kaiken kaikkiaan erilaisia muumimukeja on myynnissä yli 1 500 kappaletta. Verkkosivustolla vierailee kuukausittain keskimäärin 2,1 miljoonaa suomalaista. Palveluun jätettiin viime vuonna yli kymmenen miljoonaa ilmoitusta.

Lisätietoja:
Timo Huhtamäki
Tori.fi, kauppapaikkajohtaja