Tori.fi on Suomen vilkkain C2C-kauppapaikka ja kasvussa koko ajan.

Tori-kaupat: Paikallisliikkeestä koko Suomen kaupaksi

Asiakaskunnan nopea laajeneminen löi 13 vuotta toimineen AK-Service Oy:n yrittäjän Ari Koistisen ällikällä. Tori-kaupan ansiosta Iisalmelaisen pienkoneiden myynti-, varaosa- ja huoltoliikkeen asiakkaat tulevat nyt ympäri Suomea.

AK-Servicen monipuoliseen tuotevalikoimaan kuuluu niin pieniä kuin suuriakin koneita ja ajoneuvoja moottorisahoista ja ruohonleikkureista mönkijöihin, moottoripyöriin, asuntoautoihin ja traktoreihin. Yritys tunnetaan paikallisesti myös muun muassa Yamahan ja Fergusonin valtuutettuna merkkihuoltona.

Koistinen kertoo myyneensä uusia ja käytettyjä koneita Torissa satunnaisesti jo usean vuoden ajan. Tori-kaupasta kuullessaan yrittäjän kiinnostus heräsi välittömästi. Pääsääntöisesti paikallismedioissa aiemmin mainostanut Koistinen päätti kokeilla Tori-kaupan perustamista viime vuoden lokakuussa laajemman näkyvyyden ja sen myötä myös kasvavan myynnin toivossa. Tuloksia alkoi syntyä nopeasti.

Asiakaskunnan kasvu yllätti

Koistinen kertoo asiakkaiden tulevan nyt kaikkialta Suomesta.

“Tavoite toteutui yli odotusten; asuntoautoja, skoottereita ja traktoreita on myyty niin Kemiin, Jyväskylään kuin Järvenpäähänkin”, yrittäjä iloitsee.

Isommat ja hintavammat koneet myydään tätä nykyä pääsääntöisesti Tori-kaupan kautta. Mopoja ja skoottereita kysellään paljon, ja käytetyt koneet liikkuvat nyt huomattavasti nopeammin kuin aikaisemmin.

Koistinen on huomannut selvän eron yksittäisten myynti-ilmoitusten ja Tori-kaupan välillä. Tori-kaupan ansiosta ostoaikeissa olevalle asiakkaalle käy heti selväksi, että konetta tai ajoneuvoa myyvä taho on yritys. Se kasvattaa asiakkaan luottamusta, mikä näkyy muun muassa siinä, ettei koneita tulla pitkien välimatkojen päästä katsomaan, vaan laite toimitetaan takuun ja palautusoikeuden kera.

“Yhtään palautusta ei ole tullut”, Koistinen toteaa tyytyväisenä.

Ilmoitusten nosto näkyy myynnissä

Koistinen kertoo hyödyntäneensä käytössä ollutta Tori-rahaa nostamalla sekä tuotteita että Tori-kauppaansa ilmoitusjonon kärkeen. Nostoilla on ollut yrittäjän mukaan suora vaikutus kysynnän kasvuun – yhteydenottojen määrä lisääntyy välittömästi.

Koistinen kokee Tori-kaupan helppokäyttöisenä sekä asiakkaan että myyjän näkökulmasta:

“Haku- ja selaustoiminnot ovat selkeät ja toimivat hyvin. Meille itsellemme erityisen tärkeää on ilmoitusten lisäämisen helppous ja nopeus. Silloin myytäviä tuotteita tulee myös lisättyä useammin, millä taas on luonnollisesti vaikutusta myynnin kasvuun.”

AK-Servicen tuotevalikoiman monipuolisuudesta on tullut paljon kiitosta asiakkailta. Jatkossa yritys aikoo laajentaa Tori-kauppansa valikoimaa entisestään. Positiivisesti yllättynyt yrittäjä kertoo suositelleensa Tori-kauppaa myös muille alueen yrittäjille, joista muutama on jo perustanut oman Tori-kauppansa.

 

Lisätietoja

Ville Veikkolainen
+358 400 281 959
ville@tori.fi