Tori.fi on Suomen vilkkain C2C-kauppapaikka ja kasvussa koko ajan.

Torin data kertoo: Vuokra-asuntojen kysyntä räjähtää pian, hae opiskelija-asuntoa nyt

– Opiskelijavalintojen julkistaminen nostaa Tori.fin asuntoilmoitusten haut ennätystasolle

Suomen vilkkaimman verkon kauppapaikan Torin data vihjaa, että kannattaa jo nyt alkaa etsiä vuokra-asuntoa opiskelupaikkakunnalta ennen kuin korkeakoulujen opiskelijavalintojen tulokset ilmoitetaan kesäkuun lopulla. Viime kesänä tieto valinnoista aiheutti Tori.fi:ssä ennätysmäisen kysyntäpiikin. Vuokra-asuntojen ilmoituksia käytiin katsomassa jopa yli miljoona kertaa viikon aikana.

“Sama ilmiö varmasti toistuu tänä vuonna. Jos jättää vuokra-asunnon etsimisen heinäkuun puolelle, edessä on kiivas kilpailu kiinnostavimmista asunnoista”, Torin markkinointipäällikkö Laura Fieldhouse sanoo.

Tori julkaisee asuntohakujen tietoja Toribarometri-trendiraportissa, joka käy läpi neljännesvuosittain, mitä suomalaiset hakevat, selailevat ja ostavat.

Tuorein Toribarometri todistaa, että huippusesongin aikana myös vuokrasopimuksia syntyy vikkelästi. Vuokrailmoitusten asunnoista menee 38 prosenttia viiden ensimmäisen päivän aikana, ja 58 prosenttia kymmenessä päivässä.

”Moni ottaa yhteyttä vuokranantajaan saman tien suoraan Tori-ilmoituksesta. Näin kertyvästä datasta näemme, että viime vuonna yhteydenottoja ilmoituksista oli heinäkuun alussa kymmeniä tuhansia”, Fieldhouse kertoo.

 

Kovin kuhina käy odotetusti suurimmissa yliopistokaupungeissa. Yllättäen Helsinki on vasta neljänneksi selatuin vuokrailmoitusten kaupunki.

SELATUIMPIEN VUOKRAILMOITUSTEN KAUPUNGIT

1. TAMPERE
2. OULU
3. JYVÄSKYLÄ
4. HELSINKI
5. TURKU

Loppukesän ja alkusyksyn trendejä myös sisustus, lastenvaatteet ja talvirenkaat

Tämän vuoden kolmas Toribarometri kattaa ajanjakson heinäkuun alusta syyskuun loppuun. Loppukesän ja alkusyksyn ylivoimaisesti suosituin hakujen kategoria on sisustus ja huonekalut. Elo-syyskuussa lapsiperheet palaavat arkeen, minkä merkkinä lastenvaatteiden ilmoitusten selailu on huipussaan. Autoilijat puolestaan alkavat etsiä talvirenkaita kauan ennen ensilumia.

Voit ladata maksuttoman Toribarometri Q3/2017-raportin tästä linkistä.

Torin kaikkien vuokra-asuntojen tarjontaan pääset tutustumaan tästä linkistä.

 

Lisätietoja

Laura Fieldhouse
Markkinointipäällikkö
Puh. 040 081 6968
laura@tori.fi