Tori.fi on Suomen vilkkain C2C-kauppapaikka ja kasvussa koko ajan.

Urheilun supertähdet Iivo Niskanen ja Krista Pärmäkoski ryhtyvät vertaiskauppahyväntekijöiksi

Hiihtäjät kauppaavat käyttämiään välineitä Tori.fi:ssä – tuoton saavat nuoret urheilijat

Tori.fi aloittaa yhteisen hyväntekeväisyyskampanjan suomalaisen urheilun supertähtien Iivo Niskasen ja Krista Pärmäkosken kanssa. Urheilutähdet lahjoittavat kampanjaan yhteensä noin 40 omaa erilaista liikunnallista tavaraansa, jotka tulevat 25.12. myyntiin Tori.fi:n liikuntavälinekauppaan. Kuka tahansa voi hankkia ne sieltä tähtien nimikirjoituksella varustettuna. Tuotot suunnataan Suomen Olympiakomitean Nuorelle siivet -projektiin. Tori.fi:n Talviurheiluvälinekauppaan ladataan tammi–helmikuussa keskimäärin noin 1200 ilmoitusta joka päivä. Peräti 68 prosenttia niistä johtaa kauppaan. Maastohiihto-, laskettelu- ja lumilautailuvälineillä ansaittiin Tori.fi:ssä tänä vuonna kahdessa kuukaudessa yhteensä 1,5 miljoonaa euroa.

Suomen suurin kauppapaikka Tori.fi aloittaa yhteistyön maastohiihdon supertähtien Iivo Niskasen ja Krista Pärmäkosken kanssa. Niskanen ja Pärmäkoski ovat Tori.fi:n talven hyväntekeväisyyskampanjan kasvot. Hyväntekeväisyyskampanja alkaa 25.12. Sen kohde on nuorten liikunta ja urheilu.

Urheilutähdet lahjoittavat kampanjaan yhteensä noin 40 omaa erilaista liikunnallista tavaraansa, jotka tulevat 25.12. myyntiin Tori.fi:n liikuntavälinekauppaan. Kuka tahansa voi hankkia ne sieltä ja tehdä samalla hyvää suomalaisten terveiden elämäntapojen eteen. Tuotot suunnataan lyhentämättöminä hyväntekeväisyyteen.

– Tällaisessa olen erittäin mielelläni mukana – aktiivisena osana hyväntekeväisyyttä sekä lahjoittaen tavaraa, jota saaja voi halutessaan konkreettisesti hyödyntää. Toivottavasti tuotamme tässä iloa suomalaisille, ja samalla kannustamme kaikkia vertaiskauppaan. Minusta tällä kampanjalla on selkeä sanoma: liikunnan ja kestävän kuluttamisen riemu, kaksinkertainen olympiavoittaja Niskanen kuvailee.

– Kokosimme Iivon kanssa jakoon käyttämiämme, mutta täysin käyttökelpoisia urheiluvälineitä. Tori.fi:n ja meidän hyväntekeväisyyskohteemme on suomalaisen urheilun kattojärjestön Olympiakomitean äskettäin aloittama Nuorelle siivet -projekti. Lahjoitetuilla varoilla lisätään Suomen urheiluakatemioiden yläkouluikäisten koulupäivän aikaista valmennusta. Sekä minä että Iivo kuuluimme aikanamme urheiluakatemiaan ja saimme siitä toiminnasta paljon, nelinkertainen olympiamitalisti Pärmäkoski muistaa.

Joka viikko keskimäärin 1800 maastohiihto- ja lasketteluvälineilmoitusta

Talviurheiluvälinekaupan sesonki kapuaa tällä hetkellä suomalaisen vertaiskaupan keskuksessa Tori.fi:ssä kovaa noususuhdannetta. Piikki alkaa vuosittain suunnilleen tammikuun alussa ja kestää helmikuun loppuun.

– Tänä vuonna Tori.fi:hin ladattiin tammi- ja helmikuussa keskimäärin päivittäin noin 1200 ilmoitusta talviurheiluvälineistä. Eniten taas haetaan nimenomaan maastohiihtosuksia. Kokonaisuutena maastohiihto- ja lasketteluvälineet ovat kaikkein suosituimpia urheiluvälineitä. Niitä ilmoituksia jätettiin viime vuonna yhteensä 93 000 eli keskimäärin noin 1800 per viikko. Maailman kirkkaimmalla huipulla hiihtävät Krista ja Iivo ovat siis Tori.fi:lle erittäin mieluisat hyväntekeväisyyslähettiläät, Tori.fi:n markkinointipäällikkö Laura Kuusela kertoo.

Talviurheiluvälineiden menekki on sesongin aikana erittäin kerkeää. Tämän vuoden tammikuussa Tori.fi:ssä kaupatuista talviurheiluvälineistä noin 65 prosenttia löysi uuden kodin.

– Hiihtovälineiden menekki oli vielä hieman kovempi, 68 prosenttia. Eli keskimäärin kolmesta ilmoituksesta kaksi johti kauppaan. Se näkyy myös myyjien tienaamissa euroissa. Tammi- ja helmikuussa maastohiihto-, laskettelu- ja lumilautailuvälineillä ansaittiin Tori.fi:n kautta yhteensä 1,5 miljoonaa euroa, Kuusela toteaa.

Tori.fi:n koko urheiluvarustekauppaan ladataan keskimäärin 4 700 ilmoitusta joka päivä. Käyttäjäpiikit ovat tammi–helmikuussa ja elokuussa. Viime vuonna päiväkeskiarvo oli villeimmillään 5100 uutta ilmoitusta.

77 prosenttia suomalaisista on kiinnostunut kotimaisten urheilijoiden menestyksestä

Olympiakomitean juuri julkaisema kyselytutkimuksen tulos kertoo, että 77 prosenttia suomalaisista on kiinnostunut kotimaisten urheilijoiden kansainvälisestä menestyksestä. Sama kysely kertoi maastohiihdon olevan yksi Suomen seuratuimmista lajeista.

– Yli puolet kansalaisista oli käynyt katsojana urheilutapahtumissa edeltäneiden 12 kuukauden aikana. Urheilu on siis erittäin tärkeä osa suomalaista yhteiskuntaa, ja Tori.fi haluaa olla mukana edesauttamassa liikunnallisia elämäntapoja. Hyväntekeväisyys on osa sitä. Vertaiskauppa on myös erinomainen tapa edistää liikunnallisuutta. Urheiluvälineet kun ovat hyvä esimerkki käyttötavarasta, jota jää pieneksi ja josta hankitaan uudempi malli. Vanhaksi jäänyt väline voi olla toiselle turhake, mutta toiselle aarre, Kuusela muistuttaa.

Suomen Olympiakomitean urheiluakatemiatoiminnan tarkoituksena on mahdollistaa suomalaisnuorille tavoitteellisen urheiluharrastuksen sekä keskittyneen koulunkäynnin yhdistäminen. Jo neljällä eurolla saadaan yksi tunti laadukasta valmennusta nuorille.

Iivo Niskanen:
– Syntynyt: 12.1.1992 Oulussa.
– Ammatti: maastohiihtäjä.
– Kovimmat saavutukset: 50 kilometrin hiihdon olympiakulta (2018), parisprintin olympiakulta (2014), 15 kilometrin MM-kulta (2017), parisprintin MM-pronssi (2017) ja Suomen Vuoden Urheilija (2014 ja 2017).

Krista Pärmäkoski:
– Syntynyt: 12.12.1990 Ikaalisissa.
– Ammatti: maastohiihtäjä.
– Kovimmat saavutukset: 30 kilometrin hiihdon olympiahopea (2018), viestihiihdon olympiahopea (2014), 10 kilometrin olympiapronssi (2018), yhdistelmäkilpailun olympiapronssi (2018), yhdistelmäkilpailun MM-hopea (2017), parisprintin MM-hopea (2011), parisprintin MM-pronssi (2013) ja viestihiihdon MM-pronssi (2011, 2015 ja 2017).

Lisätietoja:
Laura Kuusela
Tori.fi, markkinointipäällikkö

Aki Pajunoja
Manageri